Omhoog
Dagboek 2018
Dagboek 2017
Dagboek 2016
Dagboek 2015
Dagboek 2014
Dagboek 2013
Dagboek 2012
Dagboek 2011
Dagboek 2010
Dagboek 2009
Dagboek 2008
Dagboek 2007
Dagboek 2006

Gastenboek

 

Dagboek Birkelund Camping, Hovet i Hallingdal, Noorwegen

17 januar 2019
Gistermorgen hebben we de 15 cm sneeuw die eergisteren gevallen was overal weggeschept. Volgens de weersverwachting zou er niet veel sneeuw meer vallen en de grote frees was 's morgens ook al geweest dus we dachten dat we voor een paar dagen klaar zouden zijn. Toch ging het 's middags weer sneeuwen en viel er nog een keer ongeveer 15 cm sneeuw :-) En daarom begonnen we vanmorgen weer opnieuw met sneeuw ruimen, nadat de grote frees afgelopen nacht ook weer geweest was. Voor de wintersporters is de verse sneeuw welkom want er was overal veel sneeuw gesmolten en op sommige plaatsen konden geen langlaufloipes getrokken worden. Met de kou valt het nog mee. Gisteren en vandaag overdag rond -5 graden en afgelopen nacht -15 graden. De komende dagen kan het koud worden tot -30 graden, zeker als het 's avonds opklaart en onbewolkt is. Morgen gaan we bij Laika in de kooi een vers baaltje hooi leggen zodat ons hondje het ook lekker warm heeft. Door de hoge temperaturen van de afgelopen weken is Laika flink aan het ruien en heeft veel winterharen verloren. Nu het weer iets kouder is wordt dit gelukkig minder. RInie is klaar met de douches en is nu in het grote sanitairgebouw aan het schoonmaken. Franka is nog bezig met de boekhouding en de rapportage. Het is voor de boekhouding en de miljørapportage veel tel-, uitzoek en rekenwerk maar de jaarboekhouding is bijna klaar. De laatste btw aangifte van 2018 is ingestuurd en zo vordert het werk gestaag :-) Van de glasfiberaansluiting hebben we niets meer gehoord. We zijn benieuwd want als het de komende dagen echt hard gaat vriezen wordt het graafwerk misschien een probleem.

soloppgang Birkelund kl. 09:16   zon op Oisterwijk      08:37 uur    
solnedgang Birkelund kl. 15:57   zon onder Oisterwijk 17:01 uur

           

15 januar 2019
Rinie is de afgelopen dagen in het grote sanitairgebouw aan het werk geweest. De kleine douche is klaar en ook meteen schoongemaakt. RInie heeft een deel van de plinten vernieuwd en is vandaag begonnen in de grote douche. Ook hier worden in de douchecabine voor een deel nieuwe tegelplaten gemonteerd en ook de plinten vernieuwd. Franka is nog bezig met de jaarboekhouding en is ook begonnen met het verzamelen van gegevens voor de jaarlijkse rapportage van het miljøsertifikaat. Er komen elke bijna elke dag reserveringen voor de winter en de zomer binnen  Vandaag heeft Franka de reserveringsschema's gecontroleerd want dat moet ook bijgehouden worden. Vorige week hebben we van de ADAC ook voor 2019 een 3 sterrenbeoordeling gehad en van booking.com een Guest Review Award van 8,1 gemiddeld over 2018. Franka is sinds 3 januari ook aan het mailen met het bedrijf dat glasfiber voor het internet aanbied. Nadat we in oktober een contract getekend hebben met daarin de afspraak dat glasfiber op 6 januari aangesloten zou worden, hoorden we niets meer. Gelukkig hadden we de internetverbinding van Telenor nog niet opgezegd en hebben we geen verder problemen met het internet. Na het vierde mailtje van gistermorgen naar de klantenservice kregen we vandaag eindelijk antwoord. Degene die onze aansluiting behandeld en beloofd had dat we op 6 januari aangesloten zouden worden was ons helemaal vergeten. In oktober moesten we snel het contract tekenen want dan kon het graafwerk op tijd, voor de winter, beginnen! Gelukkig is het de afgelopen tijd niet zo koud geweest en zal het graafwerk geen probleem zijn maar dat is in januari wel eens anders geweest. Maar goed er wordt aan gewerkt en we krijgen binnen 2 dagen bericht wanneer de glasfiber aangelegd en aangesloten gaat worden.

soloppgang Birkelund kl. 09:20   zon op Oisterwijk      08:38 uur    
solnedgang Birkelund kl. 15:53   zon onder Oisterwijk 16:58 uur

12 januar 2019
Gisteren lag het werk even stil want Franka moest naar Drammen voor de jaarlijkse mammografie. Er was een afspraak op 13 maart maar Franka werd woensdag door het ziekenhuis gebeld om de afspraak te verzetten naar 11 januari  om 13:00 uur omdat er een afzegging was geweest.
Wel fijn want het was gisteren mooi droog weer om te rijden. Bij ons stormde het flink maar na ongeveer 100 km was het bijna windstil. 428 km retour over schone wegen, met een zonnetje en blauwe lucht is geen straf. Kwart over 9 vertrokken we en om om kwart over 12 waren bij het ziekenhuis en konden we bijna voor de deur parkeren. Na het aanmelden was de wachttijd maar kort en om 13.01 uur stonden we weer buiten en konden we zonder problemen naar huis rijden. Helaas was er geen arts aanwezig die de foto kon beoordelen dus moet Franka nog een week of 2 wachten op de uitslag. Rinie is vandaag verder gegaan met het afwerken van de douche. Aan het eind van de middag waren de leidingen weer aangesloten en de douchedeuren gemonteerd en is de douche klaar voor gebruik. Vanmorgen hebben we even naar de vloeren in het kleine sanitairgebouw gekeken en die zien er perfect uit. We hebben komende dagen niet veel gasten dus hebben we het kleine sanitairgebouw niet nodig en kan de vloer verder uitharden.

soloppgang Birkelund kl. 09:24   zon op Oisterwijk      08:41 uur    
solnedgang Birkelund kl. 15:46   zon onder Oisterwijk 16:54 uur

10 januar 2019
Gisteravond vroor het 6 graden en vanmorgen was het +7 graden. Het dooit flink en we zien de sneeuw langzaam verdwijnen. Vanaf morgen gaat het weer vriezen en voor komende week wordt er ook een beetje verse sneeuw verwacht. Vanmiddag ging het stormen en de temperatuur is nog steeds dik boven nul. In het noorden staat orkaankracht en hier gaat het vanavond, vannacht en morgen ook harder stormen. De weersverwachting heeft bij ons tussen windkracht  7-8 aan dus dat valt mee en zijn we gewend. In het noorden is vanmiddag al 45 meter per sekunde gemeten wat een ruime windkracht 12 is. Gisteren hebben we bij de bouwmarkt tegelplaten gekocht om de scheidingswand van de douche af te werken. Rinie heeft vandaag de 2 scheidingswanden en een deel van de achterwand van de kleine douche al afgewerkt. We hopen dat het lekken nu weer jaren opgelost is. Franka heeft de maandboekhouding klaar en is begonnen met de jaarboekhouding. De ordners zijn bijna allemaal leeggemaakt en het wachten is op de laatste rekeningen van 2018 en de jaaroppgaven van banken, creditcards enz. Aan het eind van de middag was de lucht, zoals elke morgen en middag, mooi gekleurd met de maan en een paar mooie wolken. Aan de kant van Hol hing een donkere lucht en aan de kant van Hovet was het mooi blauw.

soloppgang Birkelund kl. 09:27   zon op Oisterwijk      08:42 uur    
solnedgang Birkelund kl. 15:42   zon onder Oisterwijk 16:51 uur

8 januar 2019
De warmte is voorbij. Het vriest 's nachts tussen -5 en -7 graden en overdag is het rond nul en een paar graden onder nul. Gisteren is er een vers laagje van ongeveer 7 cm sneeuw gevallen. De grote sneeuwfrees reed vanmorgen rond 5 uur over de camping om de grote paden schoon te maken. Wij besloten vanmorgen dat het niet nodig is om dat kleine beetje sneeuw weg te scheppen. Overmorgen gaat het waarschijnlijk weer een dag dooien en dan is die paar centimeter sneeuw snel verdwenen. Rinie heeft gisteren aan de heren- en dameskant van het kleine sanitairgebouw de nieuwe laag epoxy op de vloer gesmeerd. De deuren zijn op slot en zoals het er nu uitziet kan de nieuwe laag zeker tot eind van de week uitharden. Franka is nog met de maand- en jaarboekhouding bezig en dat is bijna klaar. Nog een dag of 2 werken en dan is alles geboekt en gecontroleerd. Vanmorgen hebben we eerst boodschappen gedaan en daarna is Rinie in het grote sanitairgebouw begonnen met het leegmaken van de kleine douche. De douchestang, slang en kop zijn van de muur en ook de douchewanden heeft Rinie weggehaald. Omdat er de afgelopen jaren water onder de scheidingswand door is gaan lopen gaat Rinie dit opnieuw afwerken met tegelplaten die beter op de vloer vastgemaakt kunnen worden zodat er geen water meer onderdoor kan lopen. Er moeten een paar leidingen verlegd worden en dan kan alles weer opnieuw gemonteerd worden. Bij Ikea heeft Franka een paar weken geleden nieuwe planchets voor in de wascabines en nieuwe krukjes voor in de sanitairgebouwen besteld. Gisteren hebben we bij de Coop een hele grote doos met de bestelling opgehaald.

soloppgang Birkelund kl. 09:29   zon op Oisterwijk      08:43 uur    
solnedgang Birkelund kl. 15:38   zon onder Oisterwijk 16:48 uur

5 januar 2019
De jaarwisseling zijn we goed doorgekomen. Bijna alle hytter vol met mensen van allerlei nationaliteiten en sommigen hadden ook vuurwerk meegenomen. Na het vertrek zijn we op 1 januari begonnen het het poetswerk en daar is Rinie begonnen met het tellen van de voorraad in de kiosk. Franka kon beginnen met het tellen van de folders, flyers, allerlei bakjes enz. en met de maandboekhouding. Woensdagmorgen zijn we even naar Gol gereden om nog 2 blikken epoxy verf voor de vloer in het kleine sanitairgebouw te halen. De eerste laag is in de afgelopen weken iets beschadigd waarschijnlijk omdat we de vloer te vroeg zijn gaan belopen en de verf nog niet goed uitgehard was. Met nog een extra laag die we lang kunnen laten uitharden hopen we het probleem op te lossen. Rinie gaat deze verf morgen of maandag aanbrengen en dan kan de verf met een beetje geluk de hele week drogen en uitharden. Rinie is klaar met het telwerk en Franka moet nog telwerk doen voor de rapportage voor het miljøsertifikaat maar daar is nog tijd voor om later verder af te werken. De rapportage moet voor 1 april ingevuld zijn en we moeten dit jaar in september ook weer opnieuw sertifiseren. Franka is nu bezig met de maandboekhouding en jaarboekhouding. Rinie heeft donderdag en vrijdag de laatste klusjes in het kleine sanitairgebouw afgewerkt en heeft alles wat nog een verfje moest hebben geschilderd. Het is de afgelopen dagen
geweest met dag en nacht ongeveer 8 graden boven nul. De sneeuw is flink aan het smelten en op de paden begint ook het ijs te smelten. Plaatselijk is het oppassen want kan het glad zijn. Voor onze gasten in de hytter hebben we steentjes gestrooid zodat het minder glad is om naar het sanitairgebouw en de keuken te lopen. Aan de overkant kunnen we het gras weer zien. Laika denkt door het warme weer dat de zomer in aantocht is want ze verliest de afgelopen dagen veel winterharen. Volgens de voorspelling wordt het vanaf maandag weer kouder dus gaat het ruien dan ook weer minder worden. De dagen worden langzaam iets langer en dat merken we meteen.

soloppgang Birkelund kl. 09:32   zon op Oisterwijk      08:44 uur    
solnedgang Birkelund kl. 15:32   zon onder Oisterwijk 16:44 uur

         

Laatst bijgewerkt: 09 jul. 2012  © pluco Berkel-Enschot 2005